Hijyen Eğitimleri

Hijyen eğitimi nedir?

Öncelikle gıda üretimi, satışı ve su sektöründe çalışan personele hijyen eğitimi verilmelidir. Hijyen eğitimi alan personelin uygun ortam sağlandığında, sağlık ve hijyen kurallarına uygun olarak gıda üretimi, satışı ve su sektöründe çalışırken halk sağlığını korunmasına ve geliştirmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır.
5 Temmuz 2013 tarihli 26968 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliğinin 2. Maddesinde de belirtildiği üzere;

  1. Gıda üretim ve perakende iş yerlerinde çalışanlar hijyen eğitimi almalıdır.
  2. İnsani tüketim amaçlı sular ile doğal mineralli suların üretimini yapan iş yerlerinde çalışanlar hijyen eğitimi sertifikası almalıdır.
  3. Kaplıca, hamam, sauna, berber, kuaför, dövme ve pirsing yapılan yerler, masaj ve güzellik salonları ve benzeri yerlernde çalışanlar da hijyen eğitimi almalıdır.
  4. Otel, motel, pansiyon ve misafirhane gibi yerlerde çalışanlar da hijyen eğitimi kursuna katılmalıdır.
  5. Komisyon tarafından hijyen eğitimi verilmesi uygun görülen diğer iş kollarında çalışanlar ve işe yeni başlayacak olanların Hijyen Eğitimi alma zorunluluğu bulunmaktadır.

Eğitim konuları :
Kişisel hijyen ve kişisel temizlik
İşyerlerinde hijyenin önemi
İşyeri ortamlarının temizliği
Dezenfeksiyon
İşyerlerinde kullanılan alet ve ekipmanların temizliği
Risk gruplarına göre gıdalar
Gıda güvenliği, gıdaların muhafaza koşulları,
Gıda kaynaklı hastalıklar
Mutfak kuralları

Teklif İste
Şimdi Ara
Open chat